Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svamlokraterna

Svamlokraterna driver frågan/opinionen att alla partier skall vara demokratiska med stenhård ideologisk övertygelse (fast försiktigtvis vill vi inte närmre definiera vad demokrati är). Vi anser ju i grund och botten att demokrati egentligen tillhör landet eutopia, dvs landet som inte är; inte finns och som inte kan pekas ut på någon karta. Därvid har demokrati vissa likheter med paradiset. Men det är ändå dit många människor längtar i sina dagdrömmar och tyvärr i bästa fall hamnar de i demokraturland eller i värsta fall i en renodlad diktatur. Och det är ändå , visar erfarenheten gång på gång, så att när en angelägen social reform lyckats bli genomförd så vänjer sig folk snabbt med förbättringarna och vill ha mer. Tacksamhet är ett helt okänt begrepp i politikland.
Nej det närmaste man kan komma en demokrati att alla som bor i vårt land får en laglig order att alla skall bli demokrater. Därmed basta
och alla som inte låter sig döpas som demokrater utesluts, spärras in och kan inte komma i åtnjutande av offentliga anställningar. Vid svåra fall kan inlåsning kunna tas Sv anser att alla skall vara jämlika och mest jämlika skall grisarna anses vara ty de smakar ju så gott.
Det finns några strofer som på ett bra sätt beskriver mänsklighetens predikament därvid lag. Varför är den gode ond? Varför är den onde god? Varför är allt en trasa?
Ja det kan man verkligen fråga sig som Almquist gjorde.




Övriga genrer (Satir) av Sören Turesson VIP
Läst 100 gånger
Publicerad 2021-08-09 00:01



Bookmark and Share


  Koloristen
Den som tror
på värdegrunden
kan inte vara
en sund en.
2021-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP