Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale ... Tidigare publicerad 20210512 här på poeter.se


SYNVILLOR SOM BILDAR STÄDER

 

jag ser sade mannen med förbundna ögon

emaginärt föreställde han sig blomsterängar

 

du ser sade den ensamme när han fick en vän

han hade också väntat länge på den rätta... ...

 

saknaden såg vilset ut genom sitt fönster

på bänken satt "hen" som betytt nästan allt

men rädslan förbjöd ett försynt vinkande "hej!"

 

vad ska vi då ha våra sinnen till kan man fråga

och vad är omdömet och sunt förnuft till för

om människan ändå alltid tycks oviss eller vilse

 

att se det som inte finns eller det man vill se

och göra sen det man kan göra omedelbart nu

 

då tror jag att för många vill sen

och då blir man vilsen och förlorar

synen och synvillorna bildar städer

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-08-09 11:28



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Många politiker ser inte det vi medborgare ser, bilar brinner, skjutningar ökar och räddningspersonal blir utsatta för stenkastning, Svea Rike, vart tog du vägen? Haru sett té na'?
2021-08-09

  Susen VIP
En text att reflektera över. Bra skrivet
2021-08-09

    Lena Staaf VIP
Visst har vi glädje och nytta av våra sinnen. Men sinnena är inte allt. Fantasin kan också leva sitt eget liv
2021-08-09

  Maria Sundelin VIP
Vissa saker ser vi med ögat och annat med hjärtat
2021-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP