Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Min katt Nissan, sensommaren och Lena Söderkvists senaste stafett-text med de utvalda orden berget, gammal och gårdag inspirerade till denna dikt. Foto: Nanna X.


Ett klipp-problem I: Hipp vill slippa

 

Katten på klippan

gammal men hipp än

nattsvarta färgen

spanar från berget

gårdagen svår dag

slagsmål på gården

hur kunna slippa?

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 271 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-08-10 08:00



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Gammal kvartersboss på tassar börjar bli trörr på att försvara sitt revir. Jag förstår honom. Det är en härlig dikt som berättar mycket om katter, hanar i synnerhet.
2021-08-13

  Anya VIP
Vad roligt att få en bild av din fina katt. Jaa de är ju revirdjur. Tycker om dessa hipstersbarn som du skriver om. Humor!
2021-08-12

  Nanna X
Nissan är 14 år och en mycket lekfull och fredlig katt. Hon gillar verkligen inte att slåss, men hon försvarar vår balkong mot inkräktare när det är nödvändigt, det finns åtminstone fem andra katter på gården, och en hel skock coola hipsters-småbarn. Hon kollar läget noga innan hon ger sig ned för kattstegen.
2021-08-11

  TrollTörnTrappan VIP
Hipp relation mellan "gården" och "gårdagen"!!

Fint ihopklippt, så att slutet rimmar med början (som en ringlande svans?)
2021-08-11

  Gunwale VIP
Varför skola katter strida?
2021-08-10

  Maria Sundelin VIP
Talande
2021-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X