Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SOVA PÅ BALKONGEN

Jag ville sova på balkongen

denna enda augustinatt

Vakna upp av fågelsången

och som Greider skrev sjunga (glatt)

Jag ville sova på balkongen

i detta underliga år

då ångesten hållit mig fången

fast det trots allt är Gud som rår

 

 

Jag minns en granne som vi hade

på Sicksackvägen 27

Han bodde där med sin familj men

har flyttat ifrån Gävle nu

Han sov ofta på balkongen

så jag vet ju att det går

Fast HAN var en gerillakämpe

från krigets El Salvador

 

 

LARZ GUSTAFSSON 9/8 2021




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 144 gånger
Publicerad 2021-08-10 04:25



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Fantastisk dikt med starkt innehåll. Bokmärker texten.
2021-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP