Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Viskningen

Den behöver aldrig formas
som luft genom hals och gom
Den hörs av den samlade kåren
på Aktuellt-redaktionen

Vi åker till Grönland
glaciärerna kalvar
vattnet stiger
det brinner och blåser

Experter intervjuar politiker
Kartor över sekel och decennier
Jetströmmar golfströmmar
meteorologers variabler

Men inte du och jag
Inget om personligt ansvar
ingenting om kött och flyg
eller bilen på parkeringsplatsen

Den behöver aldrig formas
som luft genom gom och hals
Den hörs som ett gemensamt kommando
på Aktuellt-redaktionen




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-08-10 04:26



Bookmark and Share


  Anya VIP
Svårt det här med skammen för hur vi själva lever. Man försöker så gott man kan. Minska konsumtionen och äta grönare. Men inte vet jag om det hjälper?
Snyggt skrivet med ett tydligt budskap.
2021-08-12

  Kungskobran VIP
Domedagspredikningar har man hört till
leda från vetenskapsmän politiker och präster och aktivister,
kanske har dom rätt denna gång,
vad vet jag?
2021-08-10

    Lena Staaf VIP
Ibland vill man bara skrika: Det är allvar nu!
2021-08-10

  KYREUS of Sweden
Jag har ansvar.
Du har ansvar.
Även barn har ansvar,
att förkloka
oss förstenade vuxna.
(The GT-syndrome.)
2021-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP