Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortom alla ord



Alltings korthet
ljudsatt och bildsatt
av humlornas flygsök
och fjärilars flykt.

När meningen
blir meningslös
och förklaringar saknas
trots alla försäkringar -

att söka tystnaden

med dess vingar
som nattens moln
i samtal
mellan vinden och träden -

osynliga,
ohörda förkunnare -
okända,
liknande månljus -

under tystnad
finner du dig själv
som glimtvisa stjärnor

sjungande ordlöst -
bortom detta,
bortom dig själv.





Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2021-08-10 14:53



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Underbar text att återvända till och vara i !
2021-08-18

  Anya VIP
Åhh så fint. Innehållet är fantastiskt i sin djupa ton. gillar också hur du jobbar med allitterationer.
Mycket bra!!!
2021-08-12

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker dikt!
Tystnaden är värdefull och
blir alltmer sällsynt. Många har
svårt för den och har musik i
eller ljudbok i öronen.
Krävande att vara "bortom dig själv".
2021-08-11

  Maiah VIP
Mästerligt verk
2021-08-10

  Peter Olausson VIP
Tystnaden är magisk och kan förvandla vad som helst. Eller kanske är det att vardagsrösterna och vägbullret inte hörs, så att man kan höra det stilla prasslet av löv i vinden och de egna andetagen istället? Där man finns själv? - Fin text!
2021-08-10

  Minkki VIP
vilken sann bild om att finna sig själv "som glimtvisa stjärnor" - vår mänskliga kunskap ett styckverk
2021-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP