Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Föreställningar

 

Det är tyst i ruinen och bortom 

planeterna gränslös vidd

 

du klär ditt rum med prunkande 

palettblad som om 

 

du letar efter orden och i sökandet 

släpper du ut tystnaden och tomheten

 

något stort kanske anas och du har vant dig vid 

oron du har redan tänkt att tanken inte definierar 

så du har skiftat perspektiven 

 

de mäktigaste känslorna har bytt kläder och 

i skarven känns livets pulserande 

nakna grenverk som en slags ny 

utväxt som anas 

 

men du slår dig vid knäna ser dig grubbla 

fasan bygger spår i andedräkten 

 

Vill erbjuda dig en stark pinne just som 

du fattar tag och väntar in ljuset hur 

du letar efter gårdagens slags falska 

trygghet och den imaginära lycka som 

stundtals sprängde 

 

den lilla flickan 

hon med spring med klätternerv

 

hon vet. Vet hon söker godhet enbart 

den den rundaste och tydligaste doften 

av ett liv mitt i. 

 

 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-08-11 12:24



Bookmark and Share


  Stefan Tho VIP
Stycket "vill erbjuda dig en stark pinne....." och framåt är helt suveräna, läser om o om igen.
2021-08-12

  ERD-man-SKY VIP
ja, att söka godhet is something V , V important!
2021-08-11
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP