Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


NYPON

Brännmovägens nyponhäck

Jag minns den mycket väl

Vissa bilder stannar kvar

i djupet av min själ

Alla gamla kåkarna

och folk som bodde där

Lekplatsen vid Skolgatan

och Konsum, vår affär

 

 

Hej!

En mjölkkyss för barndomen

för den alltid långa sommaren

och alla skratt

Hej!

För skiftningar och skeenden

För blyga flickors leenden

och Janelinds katt

 

 

Bakom huset fanns en värld

och där var vi nobless

Mycket har förändrats

Träd har huggits ned sen dess

Men jag minns vår cirkuslek

där jag var direktör

Ja, det finns så mycket

som rör sig innanför

 

 

Åker du förbi nån gång

så tänk på denna sång

om en tid i Norduppland

när sommaren var lång

 

LARZ GUSTAFSSON 11/8 2021




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 90 gånger
Publicerad 2021-08-11 15:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP