Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fick orden stora, lära och senare av Lena Söderkvist i stafetten. Mina barn och jag byggde en kattstege från balkongen till innergården i fjol. Först var Nissan lite avvaktande, men nu springer hon upp och ner som en svart blixt. Foto: Nanna X.


Ett klipp-problem II: Katten, trappan, pappan, rappen

 

Katten trippar ner från trappan

barn på gården, mammor pappor

stora stegen, och jag rappar

lära senare är bra

tippeli-tippeli-ja

slippery-slipper-hurra!

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 183 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-08-16 12:43



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Sista två orden måtte uppstått i farten nedför trappen, liksom omöjliga att bromsa ;-) Dikten tycktes först lite platt. Vid tredje läsningen upptäcker jag "stegen" kan ha dubbelbetydelse.
2021-08-18

    Lena Söderkvist VIP
Åh, där vill man allt vara med och räkna steg! Störtskön rytmisk poesi samt ordlek, och härlig bild med katten som fotografen nätt och jämnt hinner få med rumpan på.
2021-08-17

  Maria Sundelin VIP
Småsöt
2021-08-16

  SatansSon VIP
har du utekatt i malmö? låter lite riskigt för den.
2021-08-16

  lodjuret/seglare VIP
En del människor är som övertygade om att bara för att något verkar nytt, det mesta blott är en sol-ig morgon som åter grytt, historien är måhända ett godtyckligt såll, i betraktarens öga ser det ju ut på håll, likt en vacker tavla av verklighet någon som försökt och själv tytt... Texten lockar en möjlig läsare att sjunga och vara glad, ta dagen likt inbjudan till envars eskapad...
2021-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X