Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det fanns en tid

Det fanns en tid för glädje
och en för allvar
En tid för oss
och en för bara mig
Vad jag känner är inte längre
vad jag vet
Vad jag visste
På det gick jag bet
Det fanns en tid av närhet
och en av fjärrhet
Nu finns bara nu
och då fanns bara du

Förändringen ligger alldeles intill mig
Men jag vänder ryggen mot
Ligger utanför mig själv
nära kanten till ingenting

Utplånas mitt jag genom glömskan
eller genom försöken
att minnas?

Landar i morgonen
efter att ha grävt mig ut ur
ännu en natt

Himlens blekvita väggar
omsluter mig
Där taket lyfts bort
som locket på en skokartong

Tänker på svalan som hade sitt bo
under taket
ovanför min balkong
Läste svalornas formationer
över himlen
En flygplansuppvisning i miniatyr
Rader om flytt och hemkomst

Det finns svalor här också
De flyger över fältet
efter regnet

Bortom fältet kastar bilarna
tillbaka solens strålar
som fotoblixtar
Molnen hänger på tork
över kraftledningens tvättlinor
Kvällssolen lyser upp träden
som pratar löv med varandra
i en lågmäld
samtalston

Jag väntar, men på vad?
En förståelse kanske och en försäkran
En hand som öser ur mig
och samtidigt griper tag i mitt öde
Min hand?
Eller någon annans?
Öser ur rummet
som skvalpar mot tålamodets
tjocka väggar

Det finns en tid för allt
Jag lovar dig, jag ska skynda mig
så fort jag kan




Fri vers av Christoffer Bergström
Läst 172 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-08-12 12:13



Bookmark and Share


    Ohemulen VIP
Bravo!
2021-08-12

  Syrran77
"Molnen hänger på tork
över kraftledningens tvättlinor
Kvällssolen lyser upp träden
som pratar löv med varandra
i en lågmäld
samtalston"

Magiskt vackra rader!
2021-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Bergström
Christoffer Bergström