Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


At-One-Meant.


När ditt liv är din vän


När ditt liv är din vän,
när den inte stjäl
varje liten kärlek från dig
eller får dig att fråga
som en spetälsk.
För de dagar det nu håller.
När det återger din kärlek
i fri vers eller med rim.
Det är det liv du såg och hörde,
som var uppenbart och väntade.
Varför har du varit tvungen
att sätta det i hörnet här,
där du väver din lust i en bur
så att du tror dig hitta ditt liv
när som helst.
Du gillade det där du lämnade det
och trodde att det alltid fanns där.
Men det tröttnade på dig ibland.
Du trodde att det var bekvämt,
att du skulle få det att stanna.
Men det sprang ibland iväg.
Mata det med goda delikatesser,
stryk det nu medhårs
och kalla det vackra namn,
så skall det vinnas åter till dig.
Varför är ni båda olyckliga
främlingar eller fiender?
Den enes planer flyr ju från den andres.
Ändå är ni båda alltid ett.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 219 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-08-12 17:06



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://www.facebook.com/albanle96/videos/155892493328256

2021-08-12

    Sefarge VIP
Ålderdomens klokskap
Som färdas genom
Tillvaron med ord
att beröras av!
;)
2021-08-12

  alicja lappalainen VIP
"Gracias a la vida"
2021-08-12

  A. S.
Fint skrivet, förtröstansfullt.
2021-08-12

  Anya VIP
Tycker mycket om din text med psykologisk touch. Det gäller att vara vän med sitt liv....men det kan vara svårt. Din text tar jag med mig i dagen.
2021-08-12

  Ulf Carlsson VIP
När man är gammal har man inte längre tid att göra det man inte vill. Man hinner bara bli vän med livet!
2021-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen