Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samarbete med fem små ord tillsammans med AgnesP denna gången i september 2012.


Fem små ord om bananbåtar med glädjeströssel ...

Sitter bland mina 
tankar och funderingar
och avnjuter en favoritglass-specialare
En kexkorgsformad bananbåt 
med vaniljglass övertäckt med

glädjeströssel 
och
jordgubbskräm inuti 

Saknaden efter den där dig

som är så innerligt ämnad för mig
men som likväl ännu lyser med din
förbannade närvarande frånvaro
blir lite lättare att bära för en liten stund

till
violinblå bakgrunds toner
av otillständigt romantisk musik

Sådana som får det att trilla tårar
i ögonvrån
till och från ...

Sen kommer ett av mina
älskade hjärtegryn 
in i alltihop
och undrar lite förstulet
om jag ska äta hela bananbåten 
alldeles själv ...

... underförstått 
utan att låta min älskling få någonting alls ...?
 

Och så blir allt som vanligt igen
musiken tystnar
minnet av glass-specialaren späs ut
av den verklighet av singularitet
som är min normala realitet ...

Om du bara visste 
hur mycket jag saknar dig
just här och nu ...

Ty då skulle vi ha kunnat
dela på bananbåten
till de allra vackraste violinblå 
toner av musik 
och då hade du fått mig
att känna hur rik
jag är som får hålla dig så kär

Dig som är ämnad för mig
så som jag ock är ämnad för dig 

... och då hade inga små hjärtegryn
fått lova att störa oss i våra drömmar
Ty de önskar inget hellre än
att deras älskade far
när han väl möter någon som dig
får ha dig kvar ... 

Det är inte så konstigt
att mina hjärtegryn
är så älskade som de är av mig

De har var och en
en själ av allra vackraste natur
precis så som den själ du härbärgerar
innanför dina förödande vackra ögon
och din för mig så innerligt lockande figur ...

Detta är tankar och funderingar
det är tämligen svårt för mig
att finna incitament nog
för att kunna ta mig ur ...

 

 

_________________________
Orden jag fick av AgnesP var

bananbåt 
glädjeströssel 
inuti 
violinblå 
hjärtegryn 

PS: idag 2021 finns den jag så länge sökt
i mitt liv - Älskar dig!

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-13 06:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP