Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Drömmen

Jag hade natten till fredag den underligaste dröm jag någonsin haft jag drömde helt sonika att jag var död. Och jag tänkte för mig själv. "Jag undrar om de hittar mig när jag börjat lukta illa" att jag var död var en självklarhet för mig. Jag hade fallit ned i ett djupt schakt. Det var inget märkligt med det. Tyckte jag. Vartefter jag blev mer vaken började jag tänka på Schrödingers katt som kunde kunde anta två existenser. Antingen som död eller som vid liv. Ända till någon gläntade på dörren och blev varse det "sanna" tillståndet om man nu kan tala om sanning i dessa spekulativa tillstånd så långt från vardagslivets erfarenheter.
Ytterligare en mysko omständighet. När jag berättade min erfarenhet för några bekanta började de (som vanligt) relatera sina egna mardrömmar. Och deras drömmar slutade undantagslöst med att de vaknar med ett ryck. Så var det icke i mitt fall. Stillsamt kom jag till det som jag ansåg vara den så kallade verkligheten. Jag som anser mig inte vara skrockfull beslöt mig för att så snart som möjligt och sanningsenligt att relatera det inträffade till min omgivning.
När jag skriver detta slår det mig att drömmen utspelades natten mot fredag den 13e. Hualigen och jag som inte tror på ett liv efter detta!
Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 80 gånger
Publicerad 2021-08-13 16:06Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP