Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
man måste lyssna i strandstenen


fjordarnas språk

ser ut fjorn
brattaskären inför
brägera utanför vindö
det bryter över skäret
i siktet mot fyren

mot udda
de vanliga brotten
när sunnan
trycker på

ingen vet
hur många
som blivit där
jag vet 2

brotten tryckte
ner ekan
lastad med ryssjor
i höstvattnet

våra sillgarn
fastnade
i lastbilen
som gått ner sig

isen är förädisk
på samma sätt
som en vacker kvinna
en midsommarnatt

den döljer snabbt
ett skeende
när vaken
fryser till

sommarsolen bleker
strandklipporna
fjorden viskar
sitt eviga språk

det gäller
att lyssna





Fri vers av tom boreland
Läst 209 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-08-13 21:07

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Kargt, vackert och beskrivande havets djup med respekt, fint!
2022-02-05

    ej medlem längre
Första dikten av dig som jag läste. En av mina favoriter. Den är vacker och trollsk. Men också vemodig och verklighets- hård. Naturens krafter är intr bara vackra utan också brutala.
2022-01-19

    ej medlem längre
En av dina vemodigaste och vackraste dikter
2021-11-30

  överlevaren VIP
Vacker vy....
2021-08-14
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland