Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
detta är e text skriven av mig den har nget med någon religös gruppring att göra eller är inte kopplat till något förtroendeuppdrag utan min högst privata uppfattning


krockar inte kristendom och bdsm?

En del undrar hur man kan kombinera kristendom med bdsm? Jag ser ingen konflikt i det. kärlek är kärlek. Att ge till en annan människa, att sätta en annan människas njutning i fokus, att mötas och att se ens partner, hur kan det vara okristet? Jag representerar bara mig själv och skriver detta i egenskap av privatperson. Detta har inget att göra med organisationen svenska kyrkan eller grupperingar inom svenska kyrkan, ekumeniska grupper eller andra kristna samfund at göra. Åsikterna är mina och är just åsikter, inte sanningar.

Det finns få kristna som i dag ser sex som synd. Tror en majoritet, eller åtminstone en stor del av de aktiva medlemmarna och även övriga medlemmar i svenska kyrkan i dag kan tycka att sex-relationer som kk är acceptabelt, så länge alla njuter och det är samtycke. Många ser nog på sex som jag, sex är en gåva från gud, och bäst är det naturligtvis då sex och kärlek kombineras. En sex i sig är en gudagåva som ska användas, något vi fått av gud för att kunna njuta av.

Det är viktigt att man ser skillnad på gamla testamentet och nya testamentet. Det är även viktigt att man skiljer på de olika samfunden. Dessutom måste man ha en förståelse för att svenska kyrkan är ett samfund som färgas av sin samtid, de värderingar man hade 1921 är inte nödvändigtvis de samma 2021. Dessutom får man inte glömma att Svenska kyrkan är en medlemsorganisation där man har förtrondevalda som är inkluderade i en del av verksamheten, kyrkoordningen ger visst utrymme, om än mycket begränsat utrymme för kyrkorådet att påverka prästens predikan.

Det är för mig obegripligt at man ser motsattsförhållanden mellan kristendom och sex, eller kristendom och bdsm? Var i de bibliska texterna finner man en konflikt mellan nya testamentet och bdsm? Och jag menar nya testamentet. Man måste skilja på text, på tolkning av text eller på uttalanden från olika individer som bekänt sig som kristna. Dessa individer bör betraktas ur korrekt sammanhang och deras samtid. Det mesta var synd på 1600-talet då häxor brändes. HBTQ-frågan är hos enskilda en svårsmält fråga. Men vad har Svenska kyrkan sagt officiellt? Och hur ser det ut i verkligheten. I dag är en kraftigt övervägande del för hbtq och står bakom Pirde, kärlek är kärlek, sex med samtycke och njutning är sex med samtycke och njutning och det kan aldrig vara fel så länge det finns samtycke och njutning.

Att sexet och kristendom skulle vara en konflikt kan jag inte förstå i dag 2021. Man kan däremot naturligtvis fråga sig om kristendom och liberalism kan krocka. Jag kan skoja och säga att Jesus var feminist och liberal. Andra skulle kunna skämta tillbaka och hävda att han var socialist. Att se Jesus som könsneutral eller varför inte som kvinna är något jag kan finna ro i. Vi skapar alla våra gudsbilder. Men just gudsbilden är av betydelse, alltså hur tror individen att gud ser ut?

En farbror med skägg? En kvinna som är mörkhyad och kokar makroner, vilket Jonas Gardell sagt vid något tillfälle, gud kanske är en energi. Min gudsbild har alltid vart att gud är en lesbisk kvinna, med den gudsbilden är det ganska enkelt att vara kristen och liberal.

En annan intressant fråga är hur vida det finns utrymme för gudstro i ett samhälle där vetenskapen vinner mark. HIV kanske inte går att bota 2021 men det behöver inte vara en akut dödlig sjukdom. Vi lär oss massor om gener, vi har maskiner so kan prata med hjälp av artificiell teknik. Behövs gud? Finns det saker som inte vetenskapen kan besvara? Mina motfrågor blir ganska logiska, är all vetenskap vetenskap, eller är en del vetenskap enbart teorier. Nästa fråga som jag brukar ställa mig är vill vi tro? Tron i sig är ett fenomen, oavsett om vi tror på Jesus Kristus, eller om vi tror på stenar och Shiva eller jultomten. Vill vi tro? Vill vi tro på någonting överhuvudtaget, exempelvis att tre kronor vinner hockeyguld 2022. Att tro är att vilja, att göra ett aktivt val, och tro är för mig förknippat med ordet hopp. Om jag tror då hoppas jag, då hoppas jag på framtiden och på människan som väsen. Så vill vi tro? Den frågan borde vara relevant.

Jag önskar dig en fin dag. All kärlek till dig och jag tror på gud, Jesus och den heliga anden, och jag är övertygad m att kärlek är det största som finns och sex är en gudagåva som rymmer så mycket mer än samlaget och som som vi ska njuta av.
Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av PPQ
Läst 153 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-08-14 06:25Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Onomatoprofet: Totalt irrelevanta och ointelligenta argument, som inte har ett dugg med saken att göra.

Notarius: "Logiskt svar"??

PPQ kan inte ens svara på frågan varifrån han hämtat sin kristendomskunskap.
Och du har bara invektiv att komma med.
Typisk besserwisser/bully-stil.

Trist att det finns heliga kor och tabun.
2021-08-14

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Från en religiös trosuppfattning kan man inte förvänta sig nåt logiskt svar
Då ger en dialog med ett grässtrå eller en apa mer realistiska svar.
2021-08-14

  Onomatoprofet VIP
I USA kan en pastor tjäna miljoner på att predika (läs snacka goja) och leva lyxliv, flyga privatjet osv. Enligt Jesus är det lättare för en kamel att passera igenom ett nålsöga än det är för en sån att komma till himlen. Men det tycker Sverigevänner och Larzzz är helt ok.
2021-08-14

  rostspik VIP
Ett nutida väldigt svenskt sätt att anpassa och omforma enligt dagens ideologiska påbud.
Jag tror inte man brydde sig så mycket om Genusdoktrinen från Södertörn för två tusen år sen.
2021-08-14

  Koloristen VIP
Kristendom + fill in the blanks är den ultimata och usla produkten av sekulariseringen. Ta vad du vill efter eget tycke och blanda in "kristendom" i det, skapa dig en egen gud efter ditt eget val, en gud i din egen avbild. Det är människans oomvända själv som därvidlag är den enda gud som tillbedjes. Texten ger ett typexempel på detta.
2021-08-14

  Optimisten VIP
Tro eller inte tro, det är upp till var och en. Var och en blir lycklig på sin tro, hur den än ser ut. Däremot de som är fanatiska i sin tro och krigar och dödar för att alla ska tro deras religion är bara värda förakt.
2021-08-14

  Larz Gustafsson VIP
P.S. Det finns inte två eller tre personer i Gudomen.
Gud är en och odelbart en.
Treenighetsläran är ett falsarium. D.S.
2021-08-14

  Larz Gustafsson VIP
Varifrån hämtar du din kristendomskunskap?

Det finns alls ingen skillnad mellan GT och NT.
Tvärtom. Jesus sade Själv, att Han trodde på ALLT som stod skrivet hos Mose och profeterna.

Det finns inget stöd i Bibeln för att Gud skulle vara vare sig lesbisk eller kvinna.

Och vad Svenska Kyrkan säger är knappast representativt för kristen tro.

Jag vägrar att debattera detta i kommentarsfälten, så de som brukar trakassera mig med gensägelse kan bespara sig det besväret.

För mig är det viktiga att hålla sig till Bibeln. Den har inte Gardell skrivit. Inte du heller.
2021-08-14
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ