Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till sädesärlans lov

Begrundar
betraktar sädesärlans
idoga spatserade
över gräsmattan

plötsliga vingslag
näbben i marken
ibland med fångst

ständigt kvittrande
ängsligt förtjust
anings varnande

sätter sig så
på röjsågen
lutad mot stolsryggen

med stjärten
vigt vippande
i vindens takt





Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-14 11:25



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Ett fint porträtt, högst levande inför läsaren.
2021-08-20

  Larz Gustafsson VIP
Mins ärlan på gräsmattan vid mormors och morfars hammock om somrarna på sextiotalet.
2021-08-14

  BenGust VIP
Ärlorna brukar stolt trippa över gräsmattan för att ibland spana in vad
som är i görningen. Men i år har de tydligen haft rampfeber. Inte många sedda under högsommarn.
2021-08-14

  Nanna X
Charmig fågel! Verkar gillar trädgårdsverktyg, jag får barndomsminnen av hur den hängde nära gräsklipparen när jag tog paus i klippandet.
2021-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP