Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Oron driver ångestvågor så höga


Sökaren

Ord som gömmer sej i tystnaden

driver ångestvågor  som du känner

att du inte över dom rår,

där faller smärtan som droppar

förvandlas till falska pärlor

i dina öppna sår,

din själ som en fångad fågel

som inte kan flyga i sin bur,

endast kärleken som en skimrande 

blomma kan tränga dina inre stenar

få din fångna själ att sväva ut ur

dina slutna rum,

i ett ljus utan skuggor 

under en öppen himmel

i en ängels hand i vördnad

står du tyst så stum,

vindarna vaknar vänder

viskar kom

så glad och fri den fågel

som bar dej svävar över

Jorden fyller alla fångna hjärtan

av sin sång ja av sin sång.

 

 

 




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 370 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2021-08-14 23:03



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Förtröstansfullt frias fångna, falska fåglar, faller, förvandlas
2021-12-10

  Lottie Ålhed VIP
Vacker dikt med vackert slut!
2021-10-28

  AiA Maria den fria


Sinnligt
Vackert
Kraftfullt
Flödande
Berörande

...känn Jordens helande sång


Tack!

2021-10-27

  M.A.J.R
Orden talar i sin fasta form, du pryder dina rader tydligt och meningsfullt. Fint diktat!
2021-10-12

  Anya VIP
oj....vilka snygga allitterationer. Din dikt böljar fram.
2021-09-22

  S.A.I. Steve Lando VIP
fagersamt skaldat om livets sång
2021-09-20

  Lars Hedlin
Bra text som berör!
2021-09-02

  Maj-Lis VIP
Vackert och berörande
2021-08-23

  Eva Langrath VIP
Vacker dikt som berör.
2021-08-18

  överlevaren VIP
Berörande bra!
2021-08-17

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text om en inre resa från mörker till ljus.
2021-08-16

  Bibbi VIP
Mycket fint.
2021-08-16

  limerick
Vackert och trösterikt. Bokmärkes.
2021-08-15

  Blomma-Stjärna VIP
fina bilder - tröstefull poesi

först känner man ångestvågorna hur högt de drivs
av gömda ord

endast kärlekens blommor
kärlekens doft
kan tränga bort dem

och så befrias du
själen svävar högt
ut ur slutet rum...
2021-08-14

  alicja lappalainen VIP
Vackra bilder och sanna ord
2021-08-14
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol