Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fegsnöret

 

- Bilbälte? Köpa Volvo 144? Jag ska då fan inte ha nåt fegsnöre! Krockar vi så är det ju bara att hålla i sig mot instrumentbrädan med händerna och är biljäveln så osäker att åka i så man behöver bälten överhuvudtaget tänker jag inte åka med, skaffa en säker bil utan istället, t.e.x en Fiat 500 eller Skoda 120 L!   

Ja ni...en bekants svador när bälteslagen kom någon gång i mitten på sjuttiotalet. Runnit mycket vatten under broarna sedan dess och tack och lov har attityden förändrats gentemot det bättre, folk idag är nog medvetna om bilbältes förträfflighet och precis som en brandsläckare är det ju bara bra om dom slipper komma till användning! Är dock i grund och botten motståndare till sådana lagar som inskränker vår frihet och tvingar oss ha bälte eller hjälm, sunt förnuft funkar för mig och nog skulle jag använda dessa även utan pestiga förmyndarfasoner .

Appropå vatten under broarna så visar tillgänglig statistik att en viss procent bilister som kör av vägen och ner i ett vattendrag drabbas av panik, om bilen dessutom hamnar på taket blir det svårt att knäppa loss sig och således kan man drunkna istället. Ett tips från coachen är att alltid ha något vasst lättillgängligt men dolt så kanske man slipper risken att lagens långa arm tar den enligt t.e.x knivlagen... Finns dock "bältesskärare" att köpa, eller fanns åtminstone, var längesedan jag såg några på t.e.x Feltema. Ha även någon sorts glaskrossare till hands då dagens komplicerade elektronik kan spöka med låsta dörrar och rutor som följd. 

Varför jag väljer skriva ett kåseri om just bälten beror på att ett halvdussin kamrater avlidit i samband med trafikolyckor varav fem som obältade, var först på plats att hitta en av dom med halva huvudet bortslitet men hade han varit bältad förmodligen skulle överlevt. Jag var själv inte Guds bästa barn bakom ratten förr, kraschade min första bil som femtonåring inspirerad av "Hell Drivers", en kringresande bilshow med b.l.a rampkörning och volter. Nåväl, säger som Gösta Engström i parodin på Trafikmagasinet: "Kom ihåg att krama varann i trafiken..." Må de! 





Övriga genrer (Kåseri) av Bodingen VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-08-31 20:23



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Tänkvärda rader...viktig text!
2021-09-11

  Loppan på Gotland
Viktigt kåseri..
Själv känner jag en som erbjuder Kalle Ankas brorson bilbälte. Mycket fint gjort
2021-09-02

  Öknens Ros VIP
Tragiskt med alla dessa "onödiga" trafikolyckor där man inte använt bilbälte, tragiskt med olyckor överhuvudtaget där droger och alkohol förekommer.
2021-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP