Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ett svar på skrivarvännen Chan' s utmaning, att skriva sonetter om den innevarande årstiden: höstsommar. Foto: Nanna X, Rolfsgatan.


Höstsommarsonett

 

Det är ett stilla regn som genomströmmar

vår innergård här i Sofielund

så jag kan vila nu, och ta en blund

ge upp bevattning, ägna mig åt drömmar

 

Jag njuter sommaren ännu en stund

förrän jag måste axla arbetstömmar

när hösten på sitt gula bladverk sömmar

då räknas varje fri och varm sekund

 

Vår Malmösommar övergår i höst

men jag har inte sett Herr Kantarell

han gömmer sig för blekingen ännu

 

Jag känner sorg, men ändå en slags tröst

för hösten är liksom en sommarns kväll

och det är ännu långt till vinter - hu!

 

 




Bunden vers (Sonett) av Nanna X
Läst 261 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-08-15 18:52



Bookmark and Share


  Jaseph
Så välfångat och välkomponerat! Vacker titel. Sista raden i andra strofen är så bra. Jag upprepar den som ett mantra inför hösten: ”då räknas varje fri och varm sekund.”
2021-08-27

    prima donna
Vackert rimmat…och det lilla huet på slutet är så sött. Snyggt komponerat på alla rader!
2021-08-27

    ej medlem längre
Vilken fin hyllning till det lilla i sommaren.
2021-08-17

  Anya VIP
Vad duktig du är. Imponerande. Känner igen mig i gruvandet av vintern.
2021-08-16

  SatansSon
men snart är den här. vintern alltså.
2021-08-16

  lodjuret/seglare VIP
En synnerligen välskri ven text, här förekommer rim och reson i förklarliga färger och ljus i mörker...
2021-08-16

  Maria Sundelin VIP
Jag älskar hösten med alla färger
2021-08-15

    Lena Söderkvist VIP
Mycket höstsommar du fick med. Hur vackert som helst!
2021-08-15

  TrollTörnTrappan VIP
"en sommarns kväll" - minsann, det känns förtröstansfullt! Hoppas natten dröjer.... men påminns samtidigt om att vintern har sin morgon (månne då snön kommer?)

Också nyfiken på vilka tömmars sorts hästjobb det blir som du ägnar hösten åt..?
2021-08-15

  Ulf Carlsson VIP
Fint komponerad sonett med flyt i rim och rytm! En viss asymmetri kan skönjas i terzinerna vad gäller ordformer och poetiskt stämningsläge, men det kanske skall hänföras till den "volta" som förväntas i en rekorderlig sonett?
2021-08-15

  100apor
Härligt inkännande inför sommarsortin. Hoppas Herr Kantarell går att urskilja från de gula löven snart. Blev väldigt glad över sista rimmet!

Kommer nog försöka skriva en jag med snart!
2021-08-15

  Chan VIP
Vad kul att du antog utmaningen, jag har bara precis börjat, det kommer ta sin tid... Fin vemodig beskrivning av Malmösommaren och så finurligt med arbetstömmar för att beskriva vardagen och hur viktigt det är att ta vara på den fria lediga tid som finns. Hösten blev en sömmerska - det blev en fin bild.
2021-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X