Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Värdelöst

Hur mycket väger ett fjun?
Kanske hälften av ett uns?
Och om man tappar ett dun
hörs väl inte någon duns?

Om man begriper ett dugg
vet man då mer än andra?
En kunskap som är njugg
men omöjlig att klandra.

Fattar man inte ett dyft
är man nästan aningslös.
Det blir ett ordentligt lyft
om man förstår en hel drös?

När allting har gått åt skogen
finns det då någonting kvar?
Är kanske tiden mogen
att värna om det man har?

Värden kan variera
från minimalt till gränslöst.
Enklast blir att addera:
ingenting är värdelöst.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 95 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-15 09:41



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Bra och fyndigt skrivet :-)
2021-08-15

  Larz Gustafsson VIP
Det finns framför allt ingen värdelös kunskap.

Men jag värjer mig mot tanken att de som vet mer skulle vara värda förakt.
Så är det tyvärr i Sverige i dag.

2021-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström