Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Augustifundra 2

 

 

Dödstädar innan

det är för sent livet går

inte i repris

en sekund eller trettio

år till tiden är utmätt

 

oavsett vad vi

önskar och vill når vi till

slut ändhållplatsen

resan har varit mödan

värd trots alla stopp på vägen

 

har livet varit

rikt på upplevelser och

drömmar som ibland

infriats men också gått

i kras som min älskade

 

kristallvas förra

gången jag städade brast

något inom mig

trasmattor har till synes

evigt liv tål att trampas

 

på i många år

till minns då alla fötter

som klivit på dem

och hedra deras minne

i många hundra år till

 

mattpiskan bär på

egna minnen väljer att

förlåta skratta

istället för att gråta

allt som var hade mening

 

fokuserar du

på det som gömmer sig i

hörnen missar du

det uppenbara som finns

synligt mellan raderna

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-08-15 16:40



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Livet är ingen generalrepetition utan direktsändning.

Man kan se på delen och missa helheten.

2021-08-15

  Monica Lindgren
Riktigt bra! Både djupt och roligt! Det där med kristallvasen som gick i kras...
Tingen överlever oss, det vet vi, liksom att vår tid är utmätt. Tror du att det är någon, något, som utmäter den åt oss, eller tror du, att det är en slump, när vi dör?
2021-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP