Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aldrig kunde jag ana

Aldrig kunde jag ana att USA med världens dyrbaraste armé skulle fly inför ett uppbåd halvt illitterata getherdar med omoderna vapen och med en för omvärlden antikverad människosyn. Men flydde gjorde dom. Och det med en sådan hastighet att de förskönande omskrivningar som brukar användas i sådana sammanhang är högst löjeväckande "strategisk reträtt" är ingenting annat än ren flykt. Och denna flykt gick så fort att en stor del av de fina vapnen skulle användas mot dem själva. Nesan nästan total efter 20 års krigande. Jag blev tvungen ta fram min SUN ZI för att läsa vad denne gamle krigsherre hade att skriva om saken. Jag finner på sidan 60 följande rad. "Ett utdraget krig som gagnar staten har aldrig utkämpats".
Visserligen har mycket hänt på de 2000 år sedan raden skrevs men mänskligheten är ju stort sett den samma.
Hold them accountable är ett stridsrop man kan höra understundom men har makten någonsin tagit på sig ett ansvar för sina misslyckanden?
Den stora frågan för mig hur kommer talibanerna att följa upp sin seger på slagfältet? Och är detta den amerikanska sociala ingenjörskonstens slutfas?




Övriga genrer (Essä/Recension) av Sören Turesson VIP
Läst 80 gånger
Publicerad 2021-08-15 21:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP