Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Flash Fiction. En bearbetning/nedkortning av en tio år gammal text, som bygger på drömbilder: https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1422250 Tuschteckning av min dotter Maria Olsson. Foto: Nanna X.


Zappazappazappaaa

 

 

vi hukar i palmdungen. förföljarna sticker mellan stammarna med långa spjut. vi springer till nästa dunge, motsols i cirkel. förföljarna kommer efter

zappazappazappaaa

moster och morbror häller ut mitt lökstilleben i trädgården. de serverar vin till småstadsgästerna. jag dricker mig full på cointreau i frostade spetsglas vid diskbänken

zappazappazappaaa

rrrrrrrrrrrrrr!

 
Prosa av Nanna X VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-08-17 00:41Bookmark and Share


  Anya VIP
En drömsk ton som tilltalar. Faller särskilt för det där stillebenet. Stavas det så??? Det blir väldigt levande. Ser det framför mig. Även cointreaun är effektfull.
2021-08-23

    Lena Söderkvist VIP
Känns som att det första stycket handlar om barn som leker, men den saken slår mig först när jag läser det andra treradiga stycket.
Och det här zappandet, tja, det skulle kunna vara en helikopter som är ute och flyger.
Och då hamnar jag i en djungel igen. Kommer att tänka på MASH mitt i alltihop, och det hör ju inte alls hit. Uj-uj, dina drömmar är riktiga utmaningar!
2021-08-17

    100apor VIP
Intensiva ljud som låter utomjordiska i mina läsöron. Väldigt spännande/skrämmande. En laserpistol ställer också "Flash fiction" i ett sorts monokromatiskt (meta) ljus.
2021-08-17

  Maria Sundelin VIP
Drömmar tar oss lätt till olika ställen och sinnesstämningar
2021-08-17

  lodjuret/seglare VIP
Läser som i förundran en sådan där natt som saknar såväl måne som ösregn, texten tar som andan även ur akvariefiskarna.
2021-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X VIP