Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Nörrlands guld

Jag klunkar i mig den
oskuldsfulla luften,
som att jag dricker från en
kall fjällbäck

Jag tar ett dopp i en
spegelgöl
så svart,
så stilla,
så silkeslent,
det ljumna smeker min hud

Skogen är så nära,
så rå, så på.
Tallar och granar, med
vippande skägglav
på grenar

Älgen spatserar ståtligt,
i sin tappra gång,
över sårig asfalt,
som blöder damm.

snart finns det bara grusvägar

De fräsande forsarna,
likt bubblande ljus lager
i sitt kokande ursinne,
klöser ner morän

Jokkarna gurglar öring.
flugfiskaren, med sin
tunna tråd,
piskar vattnet, i
beröring

Jakthundarna
bakom järnstängsel,
olika rasande raser,
hoppande hundskall
och gensvar ekar i nejden

över de pittoreska gårdarna, nerbäddade i dalgången,
klippt av E4:an och landsväg,
som blir en hotfull väggväg,
där längst borta,
efter raksträckan

En kvidande midnattssol vilar på bergen,
med bergskammar som sträcker sig mot molnen,
vill komma närmare,
få en omfamning
av det vita svalkande.

och jag,
vad gör jag

Jag knäpper en Norrlands Guld,
kalasar på ett par myrars guld

Här mår själen bra
i sitt evighetslugn,
Norrland är mitt evighetsrum

Forsens stämma,
brasans klickande,
annars är det tyst

Blott knottens bett skaver




Fri vers (Fri form) av Essisen
Läst 156 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-08-16 18:03



Bookmark and Share


  rostspik
En mycket trevlig Norrlandsbeskrivning.

2021-08-16

  Lustverket VIP
Yeah. Gillar språket, ordlekarna, temat och innehållet. Fan, man borde hålla sig på andra sidan väggvägen och inte gå över nåt mer.
2021-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Essisen
Essisen