Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Receptet på en briljantring




Ringen

Briljanten väljer sin infattning,

fokuserad på  centrum, inuti

sanningens och upplysningens

guldurna.

 

Ordens förkortningar förfelar

språket i dunklet av skuggan,

som en figur i

strid.

 

Ordbanken förvarar briljanter

i oförvanskade formationer.

Finslipar språket till dess

guldinfattning.

 

De gamle sitter på urnans kant,

tittar ner och myser. Däri ligger

Orden förseglade i ädelsten

Med Kärlekens emblem.




Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 825 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-07-26 20:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket vackert! Ringar är häftiga saker, har ingen början och inget slut.
2008-02-04

  Paedur
Stiligt och genomtänkt. Den här passagen stod ut särskilt som extra laddad:
\"De gamle sitter på urnans kant,
tittar ner och myser.\"
2008-01-18

    ej medlem längre
Mycket djup dikt..
fattar vad du menar
Nu är tiden inne att gå vidare
2006-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP