Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tellus

Moder Jord är en planet
sprungen ur evigheten.
Flyter genom rymdhavet
mot framtid omedveten.

Sällsamma scenerier,
årstiders varianter.
Växtvärldens broderier,
djurarternas garanter.

Magman allting begraver
när den skoningslöst sväller.
Livfullt blir till kadaver
när domedagen gäller.

En ny dag öppnar vår värld,
av morgonens rodnad väckt.
Vid varje ögonblick närd
av dygnsrytmens andedräkt.

När dagen släcks dör ljuset,
ur mörkrets hölje ljuder
rymdorgelns toner, bruset,
som nattens vila bjuder




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 85 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-08-18 10:06



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Gud är min Fader.
Någon Moder Jord känner jag inte.

2021-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström