Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hösten gör intåg

Nu har hösten kommit hit till mig
ja den har kanske även kommit till dig.

Regnet smattrar hårt mot mitt fönsterbleck,
känner att jag snart vill lösa in min resecheck.

Jag älskar hösten när träden skiftar färg,
det liksom sitter djupt i mitt hjärta och min ryggmärg.

Men kroppen håller inte med mig på någon punkt,
nej den tycker livet på hösten är tungt.

Och visst, det är inte bästa årstiden för en sån som jag,
jag är ju stark i sinnet, men kroppen är svag.

Man lär sig med åren att lyssna på sin kropp,
ty många många gånger den sagt stopp.

Att inte orka ta sig ur sängen när jag vaknar,
är inte något jag faktiskt saknar.

De dagarna blir långa, fulla av värk och trista,
dessa dagar kan jag gärna mista!

Jag hittat mitt eget recept att för stunden bli smärtfri,
jag far till varmare land, om lyckan och plånboken står mig bi.

Där kan kroppen få all den sol och värme den behöver,
ja den bästa läkedomen för min kropp finns däröver.

Men längtan till mitt vackra Sverige finns alltid kvar,
därför jag min lilla lägenhet alltid kvar har.

När våren kommer med värme, sol och ny grönska,
då kan jag och min kropp inte mera önska.

Då återvänder vi mentalt och kroppsligt fulla av liv,
och fortsätter vårt nya friska leverne med stora kliv.












Bunden vers (Rim) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-18 12:31



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA allt har ju sina sidor som yin och yang...
2021-09-02

  BenGust VIP
Med schwung men samtidigt inkännande
diktad text.
2021-08-18

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om livet, både det positiva och det negativa.
2021-08-18
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP