Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en framtidsdialog...att bearbeta dödsångest


Döden min baneman


Kommer jag att darra inför mötet ?

Eller kommer jag att kunna dö utan knot ?

Kommer jag, ehuru teoretiskt skolad i saken,
att hysa groll gentemot liemannen ?

Va falls karlslok ! Räds jag det naturligaste av allt !

Jag har jämrat och ojat mig hela livet i jämmerdalen
så kan jag då nu inte glädjas över att få trä på mig
träfracken !?

Ta nu min vän ett djupt andetag - det sista -
vinkla upp tofflorna och vänd näsan i vädret !

Håll käften !

Avgå !

Sluta vara !

Uraktlåt resten !

Låt fan sköta det !





Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-20 06:48



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Jag stannar. Tack båda !
2021-08-21

  Horace
Döden tänkte du dig så?

En sista auktoritet att
Käfta mot, eller det
Som kommer före
Sankte Per om
Inte Hades
Väntar

Som Sysifos utan knot
Rulla en sten upp
upp, upp, upp

Stanna här, Dröj du
Gunnar, som stunden
Du är så skön och himlen

Må vänta

2021-08-20

    Lena Staaf VIP
Oron och undran inför döden kommet vi aldrig ifrån.
2021-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP