Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sällskap hem från träningen.

Hon ville så gärna ha deras sällskap på hemvägen.
Visserligen var det bara 500 meter hem, men ändå.
Hon ville småprata lite med någon, med dem.
Hon ville inte verka för angelägen,
de verkade ha så mycket gemensamt
Hon klädde om sig långsamt efter träningen och log lite.
De gick iväg, pratandes, stilla och mjukt.
Hon gick 3 meter bakom.
De märkte inte henne.
Hon kunde ju skyndat på sina steg.
Hon vågade inte. Hon luktade kanske illa?
(Ensamhet luktar!)
Hon är inte ENSAM,
bara lite svältfödd på små samtal med kvinnor.
Hon kände tårarna komma.
Hon, gamla människan!
Det där med att känna utanförskap, kommer man aldrig över, tänker hon.






Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-08-21 12:42



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
En mycket bra text!
Jag blir berörd som läsare.

2021-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP