Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av Bengt H "Hjärtesorg"


Hoppet om en ny morgondag

När vågskålen tippat över
som den ju gör någon gång
vem kan alltid vara i balans

hindren för harmoni
tornar upp sig ibland
plötsligt som ett bombanfall

och i det näraliggande
ska mycket till
för att hålla orken kvar...

men ge inte upp
håll huvudet högt
och hjärtat lätt

kvid och klaga
lappa och laga
men fortsätt att värna
om det mest väsentliga

spana bakom tårar
mot en avlägsen punkt
och var lugn och vet
när det är tid
syns vid horisonten
solens uppgång

och du får leka fritt
i hennes ljusglitter
utan tvingande band
ser du fram nya skäl
till ny kraftsamling
nya livsval
som kan kittla din fantasi

ty så länge vi andas
ges åt var och en av oss
en obetalbar gåva

hoppet om en ny kär lek
hoppet om en underbar
alldeles ny morgondag!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-08-21 15:35



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Tro
Hopp
Kärlek

-smälter här samman till en outsinlig kraft!

Tack!

<3<3<3
2021-08-23

  Marita Ohlquist VIP
Jättefin text, trösterik och uppmuntrande om att se framåt med tillförsikt.
2021-08-23

    Lena Söderkvist VIP
Klar insikt om Hoppet, allas vår vän.
2021-08-22

  Bengt H VIP
Jag blev så glad över din tolkning av min text. Det var som jag plötsligt själv förstod vad jag hade skrivit! Men nog om mig. Älskar som vanligt den livsglädje du ger uttryck för här. Känner också för varje ord. Den innehåller så mycket!
2021-08-22

    Lena Staaf VIP
När man är mitt i hjärtesorgen är det svårt. Men det kommer en tid därefter.
2021-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP