Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Ordens makt

Förundrat lyssnar hon till orden
som skramlar som tomma tunnor
bedömer, dömer, framhäver,
beskriver
en verklighet hon inte kan se

Hon tiger
låter orden skramla runt
förbi
det ekar i rummet
av förträfflighet
det är alltid någon annans fel

Hon går sin väg
tar stigen ner mot havet
blicken riktad mot himlen
klippan solvarm
en ensam mås skriar över hennes huvud.

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2021




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-08-21 18:56



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"Odla tystheten ty i den talar Gud".
2021-08-22

  Monica Lindgren
Har också lärt mig att gå min väg, om orden stör mig. Ofta är det lönlöst att argumentera, för människor är ibland så fast i sina åsikter, rigida, rentav! Tar gärna del av dina texter!
2021-08-22

  Jan Widströmer VIP
Orden ofta några andras, som galler och fängelse för oss, så slutstrofen vittnar om ett klokt beslut.
2021-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP