Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggor

För varje timme förlänger
kvällssolens penseldrag
varje rörelse av skuggorna
som vimlet av flanörer
ständigt förändrar. Men
obeliskens skugga rör sig
sakta sidledes som en av
solen tecknad minutvisare.
När mörkret faller har tiden
stillnat och en förevigad
skugga fyller tid och rum.
När natten har förbrukat
sin tillmätta tid vänder
dagen ansiktet till.




Bunden vers av Nils-Ivar Lindström
Läst 91 gånger
Publicerad 2021-08-22 09:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström