Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek till sjöss...

Jag undrar vad är det som trycker
med en s å´n vind emot min kind
vem är det som där tycker-rycker så
när vi går upp emot bidevind...

I seglatsen har jag tagit över "ratten"
vi går nu ut över öppet vatten
över bränningar och skär
vinden oss gott bär...

Men jag känner ju nå´n är mig när
mjuk som förr den kontakten är
och när fingrar över min kind rörs
så känner jag så klart igen på vilket sätt
tummen runt om min kind förs...

Inte bara min kind
utan även fingrarna som rörs där
kan jag känna att de bränna...

Visst känner jag av tjusning och berusning
men en stark susning i vinden
tog bort värmen...

Jag tar upp handen mot kinden...
Va? Något upphöjts där, känns runt,
men gode tid, en hälsning från ovan
hamnat här, ett hjärta det nog är...




















Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-08-22 10:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt