Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt jag skrev till en tävling. Jag vann inte, men jag tycker om den


Midsommar

 

Där i mossen kan jag se spår av dig.
Likt dagg som på morgonen glimmar.
Men röd som av blod finns de där
Dina spår i nattens timmar.
Knappt en reva i bärens snår
Syns där jag bar dig mot gläntan.
Nej knappt ett endaste spår
Men en tydlig doft av förväntan.
I brynet sitter jag nu
Spanar efter mörkrets entré.
I mitten av gläntan är du
Och jag tror att jag ser dig le.
När du slukas av marken inunder
Slits i bitar av skogens demoner.
När du möter naturens vidunder
Som har styrt över allt i eoner.

Midsommaraftonens ljus är vagt
Men det leder mig lätt likt en vindpust så öm.
Nu ska jag njuta av brännvin och sång
Sen ska jag finna ett nytt offer i min midsommarnattsdröm.
För det är något jag vill att ni vet
Och som jag tror att ni förstår.
Att midsommarnatten kräver mer än blommor
År efter år efter år.




Övriga genrer av Pauline Pousár
Läst 150 gånger
Publicerad 2021-08-22 13:34



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Den passar bra som tävlingsdikt. Att läsas upp alltså. Men den gick också bra här.
2021-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Pauline Pousár
Pauline Pousár