Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varifrån kommer åsikten?

Tycker något gör man ju alltid. Med detta påstående öppnade en kollega som jag i och för sig inte gillade särskilt mycket mina ögon. Men jag insåg på en gång att han hade noterat det självklara som gått mig spårlöst förbi. Hans kommentar var ett slag av ögonöppnare som kom att påverka mitt sätt att resonera för all framtid.Det varav ett slag lite som när man letar trattkantareller först ser man inga men när man väl fått syn på en så finns där mängder. Ett sätt att se som faktiskt är mer omvälvande än ett simpelt ideologi byte eller ett mer omvälvande paradigmskifte Men ändå har jag har i alla fall bytt åsikter och trevar nu efter svaret på frågan varför.
Rent definitionsmässigt kan man nog säga att jag har alltid rätt åsikter. Har aldrig hört talas om en person som går omkring med fel åsikter. Och är man politiker låtsas man aldrig om att ett byte skett. Man pladdrar på som inget skett och hoppas att ingen alltför högljutt påminner om skiftet.
Detta är andra gången i mitt liv som jag tvingas till en total översyn av mina åsikter. Och jag minns väl första gången jag var tvungen att ställa mig inför en spegel och säga här ser jag ansiktet av en enfaldig man. Låt det aldrig hända igen. Nu 40-50 år senare är det dags igen. Till tröst minns jag följande historia. Han började som framtidsforskare men tiden sprang ifrån honom så nu är han historiker.




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 116 gånger
Publicerad 2021-08-22 13:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP