Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Måste du alltid vara begriplig?


Greppbar


Känslor. De som vandrar i oss. Som omedvetet väljer åt oss. Vart du går, vem du går med, hur du talar till den du möter.

Känslan som väcker något i dig. Något som får dig att växa eller att krympa, som fyller dig med värme eller som kryper kallt längst din ryggrad.

Känslorna som väller över dig och tårarna som rinner utan kontroll av lycka, skratt eller sorg.

Känslorna som ibland leder dig åt ett håll som i ögonblicket kan kännas och verka fel men som i slutändan visar sig ha varit precis rätt.

Känslan som är som kolsyra i näsan när du får solen i ögonen.

Men du kan inte hålla i en känsla. Du kan inte greppa den. Även om du tror att du har kontroll så är den där känslan alltid där. Den som du inte kan styra.

Men utan den vore du inte den du är.
Utan den är din väg snäv och rak utan några sidospår.

Du behöver inte alltid ha kontroll, du behöver inte alltid vara greppbar.




Övriga genrer av Pauline Pousár
Läst 142 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-08-22 13:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pauline Pousár
Pauline Pousár