Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Flash fictiontext, ett bidrag till sommartävling21


Sista resan

 

 

Han gick rakt ut i vattnet med bestämda steg, vattnet gjorde alltmer motstånd ju djupare det blev. Det var en vacker sensommarkväll i Augusti, solen sista strålar spred guldglans över sjön, just som vattnet nådde hans haka.

 

Peter G 20210822




Prosa (Kortnovell) av Peter G VIP
Läst 392 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2021-08-22 23:12



Bookmark and Share


  Susen VIP
Stark text som lämnar öppet slut. En cliffhanger. Mycket bra skrivet
2021-08-23

  Anya VIP
Mycket innehåll med få ord. Tänker på Vilhelm Mobergs tragiska bortgång. Ett vackert språk i texten även om innehållet är mörkt.
2021-08-23

  AiA Maria den fria

...ser solens sista strålar
...i våg med ytan-synes fullständig närvaro i stillhet-ljus

Tack!
2021-08-23

  Gunnar Hilén VIP
Hitchcock och Bergman och du.....vacker tragedi !
2021-08-23

  Solweig Jansson VIP
Instämmer i övriga kommentarer - stark scen som griper och även väcker frågor !
2021-08-23

  Kajan VIP
Den skriande kontrasten mellan skrivarjagets känslomässiga tillstånd och den omgivande skönheten skapar en stark laddning i texten; och titeln blir oerhört central för intrycket/upplevelsen. Gillar att varje ord känns noga övervägt, vilket är viktigt i en så koncentrerad kortnovell.
2021-08-23

  Marita Ohlquist VIP
En stark text om en man som söker mörkret under den ljusa vattenytan.
En riktig rysare, som en dramatisk scen ur en film.
2021-08-23

    ej medlem längre
Fantasieggande fiktion i kortformat där inre och yttre skeende både förstärker och kontrasterar mot varandra. Jag tycker om hur texten lämnar så mycket öppet för tolkning men blir så klart nyfiken på vilka tankar som rör sig inuti huvudpersonen. Du lyckas måla upp en stark bild för läsarens ögon.
2021-08-23

  Sparvögat VIP
Den väl valda titeln vilar stilla…
2021-08-23

  Sparvögat VIP
Den vackra sensommarnattens kontrast mot vandringen ut i sjön får mig att vilja skrika - vänd om än finns det hopp…

2021-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP