Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

uppehållstillstånd

 

strandens andetag

havet svallar drar sig tillbaka

en ständigt pågående balansakt

står vid brytpunkten

himmel hav och land

luftens ånga förvandlad

till lekfullt dansande vita tussar

havet från fjärran sågtandssjö

till nära dyning i rullande rytm

dynerna bakom oss klädda

i vindvajad strandråg ljung och trift

hela vårt synfält skapelsens vidvinkel

allt tycks gränslöst

binder närvaron vår i förundran

dina ögon skönhetens speglar

så ville jag brodera in oss

i evigheten

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 112 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-23 15:41



Bookmark and Share


  Smultris
otroligt vackert skrivet Per.
2021-08-28

    Lena Staaf VIP
Vackert broderad dikt!
2021-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg