Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vox mortuorum

De dödas kör i forte
ur griftemyllan går
Korister som ex morte
de kvickas öron når

Så om du önskar lyssna
lägg örat ner på skrå
mot marken, märk allt tystna!
Nu höjs dödens ridå

Hör legioners stämma
i otäck dissonans
De som en gång var hemma
på jorden någonstans

De kan aldrig förstummas
trots nutida försök
och ej den värld försummas
man lättsinnigt beströk

Ty även vi skall sjunga
i dödens stora kör
Bland legioner gunga
från klockslaget vi dör

























Bunden vers (Rim) av Arenaramus
Läst 146 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-08-24 07:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arenaramus
Arenaramus