Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alienation

Idag blev jag femtio år yngre
och åren känns inte längre tyngre.
Oh, så underbart!
Fantastisk nystart!

Det gäller att ta tillfället i akt
och utnyttja allt som står i min makt.
Ett nytt liv i flärd
blir första åtgärd.

Med nyvunna krafter blir allting lätt,
önskningar och åtgärder duggar tätt.
Här ska rockas fett
längt bortom allt vett.

Samtidigt gör jag en reservation,
jag är faktiskt inte samma person.
Men tanken är skön,
en infriad bön.

Så eftertanken, det är som fanken,
jag behöver nog kolla med banken.
Personkontrollen
får huvudrollen.

Jag är inte den jag en gång trodde,
någon annan i mitt sinne bodde.
Så urbota dumt,
som väl är postumt!




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 90 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-08-25 09:56



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"I was so much older then
I'm younger than that now"
(Bob Dylan)
2021-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström