Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mamma

Alldeles nyss
bad jag dig hugga ned
alla träd
så att stormen kunde mojna

Alldeles nyss krävde jag
att du skulle ta alla kulor tillbaka
när jag förlorade dem
mot pojkarna på gården

Alldeles nyss
lyckades jag fånga
din totala uppmärksamhet
genom att klia sönder mina fötter

Alldeles nyss
stod jag vid lekskolans dörr
och grät tills du
gav upp och lät mig komma hem

Nu krymper din värld
Ett knä som smärtar
En man som famlar i mörker
Ett rop på hjälp i vanmakt

Det har gått så kort tid
Bara ett bloss i rymden
Vintergatans väktare
vinkar till myran på marken




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-08-25 23:52



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa dessa mammor och vad de betyder. Så fint skriven med varm ton. Gillar allitterationerna i slutet.
2021-08-27

  Marita Ohlquist VIP
Berörande skrivet om det som var och hur det är nu.

2021-08-27

  Blomma-Stjärna VIP
fint porträtt av en mor och ett barn som växer upp - oh, så kort vår lilla tid här på jorden !
2021-08-26

  Eva Helene VIP
Fint och berörande skriver du. Nu är det ombytta roller och tiden, vart tog den vägen?
2021-08-26

    Lena Staaf VIP
Rätt som det är har ett helt liv gått. Så svårt att förstå!
2021-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP