Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utdrag ur mitt pågående skrivprojekt: "Naturspeglingar".


Tumlarungen


Vi fann tumlarungen på leran, strandad inne i Holmekilen. Tidvattnet hade gått ut. Den var fångad.
Timmen innan hade jag sett den simma just precis vid vår brygga tillsammans med sin mamma. Bara det en härlig upplevelse.
Men nu behövde tumlarungen assistans.
Vi var tre som hjälptes åt.
Vi bar den fina varelsen över ett näs till en annan vik, där djupet var större. Ståendes till knäs i vattnet sänkte vi ner tumlarungen i sitt rätta element. Tvättade den ren från lera och sand. Smekte den lilla valens skinn med våra händer.
Släppte den fri.

Hade den nu varit en fisk, skulle den med ett par snabba slag av stjärtfenan försvunnit ner i djupet.
Men den var ingen fisk. Den var en val, en tumlare, en sofistikerad varelse.
Till vår häpnad såg vi nu tumlarungen stillsamt simma två varv runt oss. Nära.
Den blåste sitt andningshål. Såg på oss. Betraktade oss. Ögon möttes. Vi hade sinnlig kontakt.
Sen
försvann den lugnt ner i fjordens vatten.
Och jag undrade vilken historia mamman fick höra, när de senare möttes igen.






Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-28 10:28



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
”Det var nån där uppe som var god mot mig!”
2021-08-28

  Minkki VIP
berättelsen går rakt in i hjärtat på mig, förenar mig om undringen
2021-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP