Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En man på en höjd med sitt horn.


Sensommarkallet


Kom, ni sista varma ljusa dagar!
Den glammande säsongen
flimrar ut
med blott rum för isvind
att ta plats
vid den knappt rörda munnen.
Kom, du skarpa vita himmel!
Ty genomskinlig och luttrande
kom den mörka tystnaden
på en visknings höjd.
Kom, ni förbrukade soltimmar!,
som så brådskande lånats ut.
Läpparna spricker djupt i mitten
med sin torra tystnad.
Hösten annalkas med sina
långsamt kylande insegel.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 217 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-08-28 12:41



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Effektiva anaforer, "Kom...!" bygger upp denna suggestiva text med fin kolorit och fläktar både från hedendom och biblisk apokalyps.
En viss växling i tempus mellan presens och preteritum skaver i min läsning och jag hade hellre sett "lånats ut" än "lånas ut" t.ex.
2021-08-28

  Lottie Ålhed VIP
Mycket vackra metaforer i tjusig dikt. Bokmärkes.
2021-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen