Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krasshetens mästare

Kanske är det bra med spikskor
för att trampa sönder
uppblåsta lånade ballonger
som döljer golvet

Kanske är det bra med nykterhet
när viktiga saker skall utföras
bland rumlare
som vill få världen att gunga

Kanske är det bra med misstänksamhet
som orientering
i rollen som tulltjänsteman
vid gränspassager

Kanske blir det sämre
när ett barn vill berätta
om drömmar
och lustiga fantasier

Kanske blir det sämre
när vi vill upptäcka den magi
som är nyckeln till naturen
och det mänskliga livet

Kanske blir det sämre
när vi närmar oss slutet
på den mänskliga vandringen
och söker stöd i övergången

Kamma mig gärna
och smek mina kinder
men lämna stålkammen
kvar på nattduksbordet

Sträck fram dina armar
för att ge mig en kram
med den enkla avsikten
att visa dina känslor

Lev med mig i kärlek
och gemenskap
utan att prata väder
eller mäta tid och prestationer




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-08-29 06:15



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text med ett fantastiskt avslut.
2021-08-30

    Lena Staaf VIP
Kontrast mellan det hårdhänt handfasta och dey mjuka sökandet med utgångspunkt från att lyssna till varandras känslor. Fint och klokt skrivet
2021-08-29

  Kungskobran VIP
Dikten belyser kontraster som man automatiskt tycker är fel men som leder till eftertanke, kanske ligger det något i det
2021-08-29

  Stanley Rydell
En titel som som kamouflerat med igenkännbar ironi tar läsaren vid handen i textens övergångar utan att ta ifrån diktjaget dess integritet. Efter Kanske kommer uppmaning finstämt i ord som räknat bort det överflödiga och därför når fram.
2021-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP