Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För att leva nära

Flamingos i V-form
över kvällens himmel
som gässen i Svea Rike

Långa ben under kroppen
följer tätt med
utan vilja, ej berörda

Bär hela kroppen
och vadar salt i sökandet
av livsuppehållande energi

Absolut behövda,
helt klart nödvändiga
för existensen
av denna kropp

Svårmodet behövs ej
för människans fysiska kropp
Omfamnar det för empati och insikt
Låter det göra mig mer nära levande

Tack markens mörka avgrunder för luftens rymd av ljus, jag får uppleva




Skapa | Skriva av Heidi med Pennan i handen
Läst 159 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-08-29 11:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Spännande text som får mej att tänka.

Benen som bär upp kroppen när den står på marken.

Benen som bara hänger där och dinglar under flykten.

Ena stunden oumbärliga andra stunden onödiga
2021-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Heidi med Pennan i handen