Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I min lilla vrå

i vårt exotiska hörn
står ett litet träd
och mognar ett par fikon
det är inte dåligt det
och för varje år
lär fikonen bli fler
och fler
men vad ger vi
av att ge och ta
goda blommor
mogna frukter
örtiga, ärtiga växter

vad för vi in i
vår vrå
vårt lilla liv

hellre än gnäll
kiv och sedan tystnad
rörelse, sång, harmoni!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-08-29 15:00



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
Tänkvärda rader, vi har alla ett ansvar för vad vi bidrar med i våra liv
2021-09-04

  Lars Hedlin
Mycket bra framfört!
2021-09-02

  Respons VIP
Positiva tankar som inspirerar!
2021-09-01

  Anya VIP
Kloka ord till mänskligheten. Men vad ger vi? En viktig frågeställning.
2021-08-31

  Bengt H VIP
Så ärligt! Det blir som bäst när vi vågar vara vilsna.
2021-08-31

  Rise Little One
Jag fick smaka på en egenodlad fikon i Lund i lördags - Den var så god så jag förstod den varma känslan i din underbara text.

2021-08-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkvärt diktat om vad som är viktigt i livet. Alldeles för lätt att fastna i sinnets mörker istället för glädje och harmoni.
2021-08-30

    Lena Staaf VIP
Ja vi väljer vad vi vill föra in i vår egen vrå. Du lyfter fram kontrasterna mellan det enkelt exotiska som man bör bjuda in och gnället och osämjan som man bör stänga dörren för.
2021-08-30

  Kungskobran VIP
Fint om njutningen av det egenodlade
2021-08-30

  AiA Maria den fria

Frihet
Sinnlighet
Ödmjukhet
Tacksamhet


Tack<3<3<3

2021-08-30

    Lena Söderkvist VIP
Egna projekt är en lisa för själen, att våga är att vinna. Måtte ni få många fikon och slippa tillsatser som alltid följer med när man köper. Trevlig läsning, tack för den.
2021-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP