Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På livets hav

 

 

Jag är som en vattendroppe

 

har gungat mjukt

i det varma vattnets rörelser

 

suttit fast i frusen yta

och längtat efter islossning




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2021-08-30 10:33



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
väl beskrivet om livet!
2021-09-04

  Lars Hedlin
Känslan igenkännande och stark!
2021-09-02

  Eva Helene VIP
Så fint, igenkänning!
2021-09-01

  Olof Lagerhorn VIP
Vacker och fint utvecklad bild om
hur livet formar och förändrar oss
i ett ständigt växelspel.
2021-09-01

  Respons VIP
Fint formulerat!
2021-09-01

  Monica Lindgren
Underbart bildspråk. Ljus i tonen, som det mesta av det du skriver!
2021-08-31

  Gunnel Eriksson VIP
Fina beskrivningar av olika känslolägen.
Naturen hjälper oss att finna dem.
2021-08-31

  Anya VIP
Fina metaforer. Jaa vi är nog alla vattendroppar....tänker jag.
2021-08-31

  Blomma-Stjärna VIP
håller med Peter G; vackert bildspråk, fullt av visdom
2021-08-30

  Peter G VIP
Så fint du fångar en del av livets nyanser! Enkelt framförd text men så full av visdom!

Tack!
2021-08-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Livets värme och kyla, väl beskrivet i få ord. Människans eviga dilemma. Ändå är livet oss kärt.
2021-08-30

  Niliboy
Ja suttit fast å längtat efter islossning är det nog många av oss som gjort!
2021-08-30

    Lena Staaf VIP
Så väl beskrivet med ett fåtal ord. Livet som innehåller så mycket av både värme och kyla, att ginga med och att spränga sig loss.
2021-08-30

  Susen VIP
Fint skildrat med få ord. Fångas redan vid titeln
2021-08-30

  Lottie Ålhed VIP
En befriande islossning när det som frusit åter lossnar och känns fritt och upptinat igen.Nästan som knopparna som brister i K Boyes dikt. Fint.
2021-08-30

  ULJO
Skönt när det äntligen lossnar.
2021-08-30

  siv birgitta.a. VIP
fint skrivit birgitta
2021-08-30

  Kajan VIP
Människans litenhet framkommer här, och utsattheten, samt den mjuka harmoni som vi förhoppningsvis får åtnjuta någon gång. Tycker om det anspråkslösa formatet och de väl valda orden.
2021-08-30

  Sparvögat VIP
Men det är underbart när isen smälter och varma vågor svallar…
2021-08-30

  Maria Sundelin VIP
En fin liknelse
Kramar
2021-08-30

  Sparvögat VIP
Ja livet kan bära både solsken och iskyla som dina ord så fint förtäljer…

2021-08-30

  AiA Maria den fria

Så känner jag
känslornas element
- vatten

Stagnation
eller tillåta flödet

så kännbart förmedlat här i kärnfulla text!

Tack!
2021-08-30

  Öknens Ros VIP
Befriande när allt lossnar.
2021-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP