Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hotell gamla skolan

Överlärare Lindh
vid sin kateder
lär pluskvamperfekt
på en griffeltavla
pekpinnen i handen
och Pythagoras sats
visar svårigheter
att på övningen svara

Nystrukna lakan
med doft av lavendel
sängar så sköna
där bänkar har stått
god hotellfrukost
leverpastej och ost
yoghurt med banan
kaffe som doftar gott

Skolan för länge sedan
där kraven var stora
räkna på griffeltavla
skriva med höger hand
överlärare Lindh
en hårdhänt magister
lära saker utantill
ur bok med läderband

Ett ömsint paradis
i den gamla skolan
nu så annorlunda
med drinkar i baren
ingen undervisning
på svart griffeltavla
inga slag med linjalen
för felaktiga svaren

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 280 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-10-05 07:12



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Detaljer i en text skapar verkligen dramatik och ger så mye av fantasi hos envar möjlig läsare. I så mening är dina texter som en sorts blandning av sand och vatten, blommor och vissnade löv.
2021-10-05

  Solstrale VIP
Tider som i nuet svider!
2021-10-05

  Eva Helene VIP
Andra tider onekligen. Och pluskvamperfekt, ja tänk så länge sen man funderade på den tempusformen! :)
2021-10-05

  Feliaxel VIP
Dina ord visar hur tiderna förändras
2021-10-05

  AiA Maria den fria

Tack!

Reflekterar över skolans värld
då som nu från mitt perspektiv

...förlegade då som nu.

Tack!
2021-10-05

  Kungskobran VIP
Och den så kallade uppsträckaren som jag fick nöjet att mottaga av rektor Svenningsson på realskolan för min oförmåga att uttala West-mister abbey och Houses of parliament korrekt

2021-10-05

    Lena Staaf VIP
Väl återgiven bild av den gamla skolan. Jo minnena stiger fram. Linjalen över fingrarna.
2021-10-05

  Öknens Ros VIP
Minnena sitter kvar i väggarna och jovisst minns man hur det var i den gamla skolan.
2021-10-05

  Maria Sundelin VIP
Fin skildring
2021-10-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO