Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou, Äldre reviderad text med ljudfil.


I EN SKÅL FÖR SIG SJÄLV

 

Han som sitter där ensam

och försöker hitta ett hopp

men tiden den är knapp

där i framtidens lopp

 

så han höjer sitt glas

i en skål för sig själv

en skål för en dåtid

som har lett i fördärv

 

ja låt vinet nu få skapa

en trakiskt konstlad fasad

till svaren som saknas

där i hans falska ballad

 

så där i dimman av vinet

han åter höjer sitt glas

en ganska tragisk despot

där på sitt eget kalas

 

men natten den är lång

och flaskorna de är många

ja så han börjar om

låt nu demonerna komma

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-08-30 13:39



Bookmark and Share


  Respons VIP
En tragisk vandring. Alkohol som tröst och förgörare.
2021-09-01

  Kajan VIP
Tänker tanken att dricka tills man når botten, och ändå (eller därför?) fortsätta.. En bild av fasa, och någonstans en fullständig esamhet.
2021-08-30

  Kungskobran VIP
Starkt!
2021-08-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Bildrik och viktig poesi om alkoholens påverkan på människan. Ämnet är absolut viktigt!
2021-08-30

  ULJO
Du fångar bilden av alkoholens bojor på ett bra sätt. Mycket poetiskt av ett viktigt ämne.
2021-08-30
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP