Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto eget privat


Dolt

 

Gnuggar natten ur ögonen
som i en slöjsky gryr dagen
På fönstrets ruta gör vattendroppar
egna mönster när årstiden ändrar riktning med solen på avbytarbänk
På Köksbordet står tallriken
fylld av hallon och blåbär med gröt av frön som väcker slumrad energi
Vänder blad i papperstidningen
ute andas tystnaden
Från bryggaren sprider sig doften av malda kaffebönor
Låter dagen fånga mig i sin linda
gläntar på ytterdörren

Gummistövlarna hoppar lekfullt i varje vattenpöl

Barnasinnet skrattar

 

Copyright Susen 




Fri vers (Fri form) av Susen VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-08-30 19:59



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
En härligt nedtecknad morgon
som genom kaffedoft och dis
andas både lugn och glädje.

En passande magisk bild till.
2021-09-01

  Anya VIP
Så träffande och snygg besjälning med gummistövlarna som liksom hoppar av sig själv....fast man inser att det är diktarjaget som hoppar. Håller med Lena under, man blir glad av din text. Tack!
2021-08-31

    Lena Staaf VIP
En fin morgonbetraktelse på tröskeln av hösten. En dikt att bli glad av.
2021-08-31

  Öknens Ros VIP
En bra start på en kulen höstmorgon ger energi till lekfullt stänk i pöl, barnasinnet vaknar.
2021-08-31

  Maria Sundelin VIP
Fint om höstens antågande
2021-08-30

  Monica Lindgren
Fin stämningspoesi! Ljus känsla får man av dikten!
2021-08-30

  Eva Langrath VIP
En dikt att bli glad av. Ser dig hoppandes i vattenpussarna framför mig.
2021-08-30

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en underbar morgon där du är redo att möta dagen.
Gillar att barnasinnet är kvar.
2021-08-30

  Sparvögat VIP
Vilken underbar gryning du målar från frukostbestyr till regnets inbjudan till lek…

2021-08-30

  BenGust VIP
Känns i dikten som att befinna sig i ett mellanläge. Måhända byter tiden på nåt sätt inriktning, läge, årstid. Det kommande är ännu diffust och dolt.
2021-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Susen
Susen VIP